İyi Bir Web Sitesinin Özellikleri

İyi Bir Web Sitesinin Özellikleri

İyi bir web sitesi için asgari aşağıdaki şartların sağlanması gereklidir.

Her şeyden önce Web sitesinin grafik arayüzü, kullanılan renkler, menü ve erişim yapısı, programlama altyapısı kullanıcı dostu olarak oluşturulmalıdır.

Özgün web tasarımı 
Web sitesi özgün ve size özgü olmalıdır. Her koşulda hedefimiz müşterimizin kendi sektöründe web sitesi klasmanında en üste yerleştirmek ve yüzlerce kez yapılmış tasarımlardan uzaklaştırmakdır. İnternet milyonlarca web sitesinin olduğu bir platform. Web sitenizde özgünlüğü hem tasarım, hem de içerik özgünlüğü olarak sunmalısınız. Bugün internetin önde gelen sitelerinin tamamını incelediğinizde özgünlükten asla ödün vermediklerinin görürsünüz. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak içinde özgün metinler yayınlamalısınız. .

İçerik 
Web siteniz bir nevi müşteri temsilcinizdir. Müşterilerinizle web üzerinden ne kadar iyi kontak kurabilirseniz, itibarınız ve dolayısıyla satışlarınız o kadar artar. Potansiyel müşterileriniz ile net, güvenilir ve kendilerini özel hissedecekleri bir dille konuşmanızın yolu, iyi hazırlanmış bir içerikten geçmektedir. Müşteriniz web sitenizde dolaşırken, çalışmayan sayfalar, hatalı metinler, kötü tasarım ve anlaşılmayan bir kurguyla karşılaşırsa sizinle ilgili ilk izlenimi pek de iyi olmayacaktır.

Web sayfalarında kullanılan gereksiz başlık ve firmayı tam olarak anlatmayan içerik ve resimler web tasarımının başarısız olmasına sebep olur. Web sitesinin başarılı olması ve sitedeki içeriğin doğru olarak ifade edilmesinde öncelikle tespit ve planların ortaya konulması gerekir

Erişebilirlik 
Deltawebsistem tüm sitelerinde html5 web standartlarını uygulamaktadır. Web standartları, ziyaretçilerin web sayfasını her bilgisayar ve tarayıcıda(ie8, firefox, opera, vb..) açabilmesini, içerisinde dolaşabilmesini sağlamakla birlikte tasarımın her yerde aynı görünmesini sağlamaktadır.

Web sitesi yapılırken potansiyel müşterileriniz baz alınarak yapılmalıdır. Siteye giren herhangi biri kolayca aradığı şeylere ulaşabilmelidir. Menüleri ve navigasyonu buna göre yapılmalıdır. 

Responsive
Siteniz tüm akıllı telefon, mobil cihaz ve tabletlerle uyumlu olmalıdır. Tüm çözünürlükler ve cihazlara uyumlu tasarım yapılmalıdır.

Hızlı yüklenme 
Yapılan web tasarımının hızlı yüklenmesi aynı zamanda onun iyi bir şekilde kodlandığını gösterir. Genel olarak css3 ve html5 standartlarında hazırlanmış bir site tablolarla yapılmış bir siteden daha hızlı yüklenmektedir. Hız konusunda en önemli unsurlardan biride web sunucunun güçlü bir server olması ve yüksek bant genişliğine sahip olmasıdır. Esas olan, kullanıcıya ürün ve hizmeti en kısa yolla ulaştırmaktır. Bu nedenle sitenin hızını düşürecek abartılı animasyonlar, bekleme süreçleri, video ve ses objeleri, kullanımı zor menüler tercih edilmemelidir.

Arama motoru optimizasyonu 
Arama motorlarının mantığını bilmek ve bu mantığa göre web sayfası tasarlamak günümüzde en önemli kriterlerden biridir. Profesyonel bir web sitesinde yer alan her sayfa arama motorları tarafından indekslenebilir yapıda oluşturulmalıdır.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis